Destaques


Install LaTeX?

Sobre o Blog

Perquè no ens podem tele-transportar?


A tots ens agradaria poder disposar d'un sistema de tele-transport. Seria una manera molt rapida de desplaçar-nos entre grans distancies en un temps record. Però el tele-transport topa amb la realitat de les lleis físiques, que, ara com ara, neguen la seva existència.
El primer que caldria per tele-transportar-nos, seria descompondre el esser humà en els àtoms que el componen, cosa que requereix una grandiosa quantitat d'energia, similar a la de una bomba atòmica, amb totes les desastroses conseqüències que aixo suposaria.
Per obtenir tal quantitat d'energia, el cos humà s'hauria d'escalfar fins a temperatures molt elevades.
A més a més, els àtoms s'haurien de moure junts i molt lentament. Seria tremendament complicat fer-ho individualment i altes velocitats.
Una solució a aquest problema seria registrar la posició de cada àtom i la seva activitat. Desprès, transportar la informació a un altre grup d'atoms en el lloc on ens volguéssim tele-transportar per fer una nova copia. No seria ben be un tele-transport, sinó una duplicat de la persona. Clar que sempre es podria eliminar a un....
Seria un possibilitat interessant, però topem amb una llei fonamental de la mecànica quàntica: El principi d'incertesa de Heisenberg, on s'afirma que, a nivell atòmic, es impossible registrar on es i que esta fent cada àtom d'un cos al mateix temps.
Aixi doncs, almenys de moment, el tele-transport haurà d'esperar.

1 comentaris:

Unknown ha dit...

Les lleis fisiques son constants? Es poden modificar? Es poden trobar les condicions favorables fora del nostre planeta? L'energia d'una bomba atómica no es controlable? Aixi com la tenen controlada avans de fer-la esclatar? El que veig menys clar es com es fa una copia d'atoms... hi ha fotocopies d'atoms? atomscopies? es dupliquen com els Gremlins, quan es mullen?


Es que m'han tallat Mitre i no puc anar a la feina en autobus, i a partir del dilluns em tallen el tren de Sant Andreu fins Arc de Triomf... m'aniria be que es fessin avenços en el tema, sino haure d'anar a treballar en metro... amb tota la humanitat que aixo comporta.

Namasté

Publica un comentari a l'entrada