Destaques


Install LaTeX?

Sobre o Blog

La física de Star Trek



Física i ciència ficció de la bona. Gran llibre de divulgació que analitza i explica tots els fenòmens que apareixen a la coneguda sèrie de TV.
Aquest llibre ha esta escrit per Lawrence Krauss, doctor en física pel MIT amb una interessant introducció de Stephen Hawking, un celebre fan de la sèrie.
Seria possible el motor de curvatura? Ens podem tele-transportar? Els phasers poden existir?
Per respondre aquestes preguntes, el doctor Krauss utilitza les lleis de la física per argumentar si en un futur tot això seria possible. Es bastant curiós i divertit descobrir les respostes que es donen, algunes son d'allo mes sorprenents.
Cal dir que el text en cap moment es fa pesat, i tampoc toca els conceptes des-de el punt de vista matemàtic, tot es tractat de manera divulgativa i "apte" per a tots els públics. Estic segur que el senyor Spock al·lucinaria llegint aquest text !
Publicat l'any 1995, es va convertir en un best-seller als estats units, on ha venut mes de 200.000 copies. Fins i tot la BBC el va fer servir com a base per una producció de TV.
La idea d'escriure el llibre, li va donar el seu editor, que li va suggerir de broma un llibre de física basat en Star Trek, Krauss s'ho va prendre seriosament i... el resultat ha estat immillorable.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada