Destaques


Install LaTeX?

Sobre o Blog

LHC

Avui, dia 30 de març de 2010, el LHC ha aconseguit estabilitzar, enfocar i fer col·lisionar dos feixos de protons a 3,5 TeV cada un, aconseguint per primera vegada a la historia de la humanitat col·lisions a 7 TeV dins un laboratori i recrear els instants posteriors al Big Bang.

A la tarda d'avui, LHC ha estat funcionant amb dos feixos estables i generant col·lisions durant mes de una hora, durant la cual, els diferents detectors repartits pel LHC han registrat milers d'esdeveniments.

Si tot va be, l'accelerador treballarà amb aquesta energia durant els pròxims dos anys. Desprès pararà durant uns mesos per preparar-se per la següent ronda doblant l'energia, es a dir, a 14 TeV. Pensem que 1 ev equival a l'energia cinètica d'un electró al ser accelerat per una diferencia de potencial en el buit de 1 volt. Per tant, .

Aquest ha estat un moment molt esperat, les dades que ja s'estan recollint podrien cambiar la concepció de la física i la percepció que tenim del univers.

5 comentaris:

Unknown ha dit...

i perque col.lisionar 2 feixos de putons recrea els instants despres del Big Bang? Bon tema, pero mal desenvolupat.

Poc asolit, cal seguir esforçant-se

Francesc Serrat ha dit...

Per que despres de la primera explosió del big bang, les partícules van començar a col.lisionar a altes enegries donant pas al univers tal i com el coneixem ara.

Unknown ha dit...

absurd.
i un dia un home que anava en cotxe a 150km/h va tenir un accident i va quedar paralitic... aixi tota la gent que vagi a 150km/h en cotxe tindra un accident igual i quedara paralitica? fas aquesta suposició tambe?

Francesc Serrat ha dit...

Estas fent servir la reducció al absurd.
Tots els models estudiats apunten al big bang.
Si no parles amb coneixement de causa t'haurè de bannejar.

Unknown ha dit...

noooo, banejar noooooo... només donc el punt de vista del inexpert perque aconsegueixis explicar fisica als no entesos, pero si als teus amics no els hi agraden els meus comentaris us ho posaré mes facil. hasta luego lucas!
apa ens veiem dema.

Publica un comentari a l'entrada