Destaques


Install LaTeX?

Sobre o Blog

Projecte SETI i homes verds.

No es pot parlar de l'equació de Drake, sense parlar del projecte SETI (Search for Extraterrestrial intelligence ). L'impulsor d'aquest projecte es, com no, Frank Drake i l'universitat de Berkeley.
A primera vista, el projecte pot semblar una "frikada", però, resulta que el patrocinador es ni mes ni menys que la NASA, si si. Ara la cosa cambia oi?
El projecte SETI busca rastres de vida intel·ligent analitzant senyals electromagnètiques capturades per diversos radiotelescopis. A data d'avui no s'ha trobat ni rastre de vida intel·ligent, a excepció de la "senyal WOW" ( mes endavant us ho explico ).
A mes, es un projecte on hi col·laboren milions de persones de tot el mon. Com? Amb la xarxa BOINC (Berkeley Open Infrastructure for Network Computing), un sistema que permet que usuaris d'arreu del mon es descarreguin paquets d'informació captats pel super radiotelescopi de Arecibo, i, mentre l'ordinador esta inactiu, analitza les dades.
Hi ha mes de 5 milions d'usuaris repartits en 200 països, ajudant amb el projecte. El 4 de desembre de 2006 el programa operava a 310 teraflops.
Si algú esta interessat en col·laborar, us podeu descarregar el programa en aquesta pagina:
http://setiathome.berkeley.edu/

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada